Investere i Bitcoin

Kjøpe Selge Bitcoin

Bitcoin har blitt en pengemaskin for mange. Flere og flere investorer stikker nesen frem og forteller sine historier om hvordan de har tjent nok penger på Bitcoin til å kunne kjøpe seg leilighet, hytte og bil. Det er mange flotte historier der ute om folk som har vært tidlig ute. Disse historiene er god motivasjon for oss som ønsker å starte med Bitcoin handel.

Det du trenger først av alt er en lommebok eller en Bitcoin wallet. Du kan ta en titt på Bitcoin.org for å finne den lommeboken du liker. De har mange forslag på lommebøker de anbefaler. Du må bare passe på at du kun gir ut din offentlige nøkkel, eller adresse til lommeboken til folk når du skal motta en betaling eller overføring. Din private nøkkel, som fungerer som hemmelig passord og autorisering av transaksjoner, må ikke gis til noen. Du kan laste ned lommebøker til din PC, mobiltelefon, eller bruke enkle web wallets.

Bitcoin Wallet

Når du har laget en wallet vil du gjerne ha noe du kan oppbevare. Dersom du vil kjøpe Bitcoin kan du kjøpe det i forskjellige summer. Du trenger ikke å kjøpe en hel Bitcoin med en gang. Du kan derimot kjøpe deler av en Bitcoin. Den minste enheten av Bitcoin er 0,00000001 bitcoin. Denne enheten kalles en Satoshi til ære for skaperen av Bitcoin, en person ingen enda vet hvem er. Når du starter å handle ser du nok betegnelsen mBTC ganske ofte. mBTC betyr millibitcoin.

Handle Bitcoin

Når du handler med Bitcoin er det ganske vanlig at det påfaller en transaksjonsavgift. Denne avgiften er ikke så veldig stor sammenlignet med bankavgifter, men ligger vanligvis på 1-5 kroner. Hvis du ikke betaler en slik avgift kan transaksjonen ta mange dager. Det har man ikke lyst til. Denne lille kostnaden betales til den personen som løser den matematiske utfordringen det er å utføre selve transaksjonen. På denne måten tjener Bitcoin gruvearbeidere på å holde Bitcoin nettverket oppe og løse de matematiske utfordringene det er ved å assistere for overføringer i Bitcoin.

Når du har kjøpt Bitcoin kan du selge de igjen for å tjene penger på verdistigning eller så kan du bruke de på steder som aksepterer Bitcoin som betalingsmiddel. Det finnes flere og flere steder i Norge som tar Bitcoin som betaling for en kopp kaffe, en pizza og annet. Du kan lett ha en Bitcoin lommebok på mobilen din slik at du kan betale i Bitcoin når du ønsker det.

Kjøpe Bitcoin (BTC)