Hva er Bitcoin

Bitcoin Handel

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er et ord vi ofte ser i media. Ordet Bitcoin representer en digital valuta. Samtidig betyr også Bitcoin et desentralisert nettverk hvor partene kan sende en verdi fra en part til en annen part, uten andre involverte tredjeparter. De som drifter nettverket Bitcoin kalles ofte for gruvearbeidere, hvor det de gjør refereres til som gruvedrift eller «mining». Bitcoin er derfor en digital valuta og et desentralisert banksystem.

Hvordan kjøpe Bitcoin?

Bitcoin er en digital valuta som kan kjøpes og selges. Du kan kun kjøpe Bitcoin digitalt. Bitcoin kan lettest kjøpes ved å gå til internettsider som spesialiserer seg på salg av Bitcoin. Den beste internettsiden i Norge er BTCNOK. Kjøper du Bitcoin på børser så er det vanlig at du kjøper Bitcoin etter hva kursen er det minuttet du handler, og så kommer avgifter og andre kostnader i tillegg til prisen for Bitcoin. BTCNOK gjør kjøp av Bitcoin enkelt.

Du kan også kjøpe Bitcoin direkte fra en selger ved å bruke sider som knytter enkeltpersoner sammen som ønsker å selge Bitcoin. Børs er en slik plattform, men det finnes også helt enkle sider man kan liste sine salgspriser på og håpe på at noen kjøper. Disse konseptene kan være usikre. BTCNOK gjør kjøp og salg av Bitcoin raskt, enkelt og sikkert.

Investere i Bitcoin

Bitcoin er en digital valuta som alltid har en verdi, men verdien svinger ganske ofte sammenlignet med mer tradisjonelle valutaer. Ser du på dollarkursen mot norske kroner så stiger eller synker kursen med maksimum et par prosent på en interessant dag, mens kursen ofte står ganske rolig over kortere og lengre perioder. Bitcoin kan øke i verdi med titalls prosent på en dag, og på samme måte falle i verdi med mange prosent. Dette gjør Bitcoin til en veldig populær valuta som investering. Bitcoin har på grunn av stor interesse steget med mange tusen prosent i verdi de siste årene. Ønsker du å investere i Bitcoin, for å være med på neste verdistigning, kan du kjøpe Bitcoin på BTCNOK og holde dem til kursen er så høy at du vil realisere gevinsten.

Fordeler med Bitcoin

Lave gebyrer, sikkerhet, anonymitet og umiddelbar overføring er fordeler med den digitale valutaen Bitcoin. Det koster vanligvis 6o kroner å overføre penger til utlandet, mens en Bitcoin overføring på 20-30 minutter kun koster rundt 50 øre. Tar du i mot betaling med Bitcoin koster det deg ingenting sammenlignet med kostnaden det er å ta imot betaling med Mastercard, Visa og American Express. Bitcoin er også en sikker valuta og det finnes kun et eksempel hvor noen klarte å manipulere Bitcoin som system. Det går ikke lengre. Bitcoin er som sagt et desentralisert nettverk som fjerner alle mellommenn. Du trenger derfor ikke å identifisere deg for noen ved kjøp eller salg av Bitcoin. Til slutt bemerker vi at Bitcoin overføres på minutter, uansett når på dagen det er og hvilken dag det er. Det gjør ingen banker.

Bitcoin er en digital valuta som bruker kryptografi.

Bitcoin har blitt et globalt fenomen og handles over hele verden.  Bitcoin er en desentralisert digital valuta som bruker kryptografi. Det betyr at det ikke er en sentral enhet som styrer valutaen, som er situasjonen for alle andre valutaer. Norske kroner, for eksempel, styres av en sentralbank. Bitcoin lever på internett og kan brukes av hvem som helst. Dette er noen av grunnene til at Bitcoin blir omtalt som fremtiden. Det er like enkelt å sende Bitcoin som det er å sende Kr med Vipps. Det er stadig flere å flere som aksepterer Bitcoin som betalingsmåte, og flere blir det. Noen av fordelene med Bitcoin er at det er en rask og enkel betalingsmetode uten at en tredjepart er involvert. Bitcoin nettverket, er åpent og fri fra sentral styring. Bitcoin lages ikke etter behov og distribueres ikke av et land. Det er derfor du kan sende raske transaksjoner mellom land istedenfor å vente i flere dager. Dette fører igjen til at det er mye billigere å bruke Bitcoin som betalingsmåte enn for eksempel VISA eller Kredittkort.